Kloeke

Klodders

'voor als je denkt dat je niet kunt schilderen'

Over Dorien

In 1990 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in Kampen (ArtEZ). Na mijn afstuderen heb ik als interieur architect in Amsterdam een bedrijf opgericht en door de jaren heen met genoegen mooie plannen voor vele particuliere huizen in de wereld gezet.

Meer ruimte, rust en natuur

Het werd mij, na een periode van soul searching en persoonlijk werk, steeds duidelijker dat ik het verlangen had de stadse hectiek te verlaten. Op zoek naar meer ruimte, rust en natuur in mijn directe leefomgeving.

De stad verlaten betekende ook; mijn vrienden, mijn werkkring, het bekende verlaten. Wat zou de impact zijn op mijn welbevinden als mijn dagelijkse leefomgeving ruimte en natuur zou zijn? En zou het zo zijn dat meer ruimte om je heen ook meer ruimte in mezelf wakker zou maken? Met deze vragen in mijn achterhoofd én het verlangen meer vrij beeldend werk te kunnen gaan maken heb ik eind 2016 de stap gezet naar het noorden te komen.

Schilderlessen

Naast werken in mijn atelier ben ik ook op zoek gegaan naar een verbreding van een nieuwe sociale kring. Als eerste kennismaking ben ik schilderlessen gaan geven als kunstenaar bij een landelijke organisatie. Als een ‘reizend theater’ reed ik met verf, kwasten en ezels van kroeg naar kroeg om les te geven aan mensen die nog nooit een kwast hadden vast gehouden. Ik schilderde iets voor, en zij deden dat -geheel op eigen wijze- na. Een groot plezier!

Kloeke Klodders

Ik kwam bij de deelnemers ook soms stress en ongenoegen over het behaalde resultaat tegen, en dat inspireerde me mijn eigen schilderplek te creëren: Kloeke Klodders; met als ondertitel ’Voor als je denkt dat je niet kunt schilderen.’ En zo werd mijn overtuiging vorm gegeven: Ik geloof dat iedereen op zijn aller eigenste manier het aller mooiste neerzet: Een authentiek, persoonlijke footprint. Niemand zit te wachten op een herhaling van andermans zetten, maar op een persoonlijke ontmoeting. We willen allemaal contact met een ander die ook zijn eigen manier laat zien. Zo komt er ruimte voor diversiteit…. en hoe inspirerend is dat!
Ga naar aanbod Workshops

Ga naar aanbod Schilderlessen

Ga naar Schilderles Online