Kloeke

Klodders

'voor als je denkt dat je niet kunt schilderen'

Schilderles

In Workum én Terherne

De lessen zijn voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen. We werken op papier met verschillende materialen en technieken zoals houtskool, Siberisch krijt, pen en inkt, krijt, ecoline aquarel en acrylverf.

De lessen worden in clusters van 12 lessen gegeven. Je bent vrij om te kiezen wat je tijdens de lessen wilt doen. Ik kan je leren verschillende materialen en technieken toe te passen, maar het gaat mij vooral om je te leren kijken en verbinden met je eigen werk: zodat er een nieuw authentiek werk kan ontstaan. Wellicht geïnspireerd op een bestaande afbeelding, maar ik zal je steeds weer aanmoedigen hierin je eigen pad en visie op los te laten.
Je kunt jezelf ook richten op je favoriete materiaal. Als je zelf ideeën hebt die je wilt uitwerken, geef dat vooral aan, dan kan ik je daarin begeleiden. Werken met olieverf en fijn schilderen zitten niet in het lesprogramma. Schilderdoeken en acrylverf neem je zelf mee.

We werken in zeer kleine groepen zodat maatwerk, individuele begeleiding en coaching om je creatieve doelen te bereiken de kern van de lessen worden.
Investering € 30,50 p/les.

Extra

Voor het jaar 2023 – 2024 heb ik een mooie aanbieding

Als je twee cursussen samen boekt, Herfst & Winter (24 lessen), of Winter & Lente (22 lessen), ontvang je een extra korting van 10%.

Schilderles in Workum

Workum

Herfst 2023:
Start in de week van 18 september (12 lessen)
Winter 2024:
Start in de week van 15 januari (12 lessen)
Lente 2024:
Start in de week van 15 april (10 lessen)

Elke maandagmiddag: 13.30 – 16.00
Elke maandagavond: 19.30 – 22.00
Elke woensdagochtend: 09.30 -12.00

Schilderles in Terherne

Terherne

Herfst 2023:
Start in de week van 18 september (12 lessen)
Winter 2024:
Start in de week van 15 januari (12 lessen)
Lente 2024:
Start in de week van 15 april (10 lessen)

Elke woensdagmiddag: 13.30 – 16.00
Elke woensdag-namiddag: 16.45 – 19.15
Elke donderdagochtend: 10.00 – 12.30
Elke donderdagmiddag: 13.30 – 16.00

Wat anderen zeiden over schilderen bij Kloeke Klodders:

– Wat zou je iemand vertellen over de lessen (en Dorien) aan iemand die Kloeke Klodders (nog) niet kent?
“Dorien geeft op een heel uitnodigende manier les in een hele leuke, inspirerende locatie. Ze laat je heel vrij en geeft je toch elke keer tips die je verder helpen. De sfeer is gezellig en door met elkaar bezig te zijn, leer je ook van wat je om je heen ziet ontstaan.”
Nanny

– Kan je aangeven wat je hebt geleerd de afgelopen lessen?
“Om plezier te hebben in het schilderen: minder resultaat gericht / meer procesgericht . Ik durf nu meer vanuit mijn gevoel te schilderen.”
– Wat viel je op?
“Dat alles goed is……de sfeer is “veilig”
– Wat zou je iemand vertellen over de lessen (en Dorien) aan iemand die Kloeke Klodders (nog) niet kent?
“Dat het niet gaat om het maken van het “perfecte” schilderij maar meer om het gevoel, de sfeer en wat je wilt zeggen met je werk.”
Wies

“ik had verwachtingen van deze cursus over les; het aanleren van technieken, trucjes en handigheidjes…bij de hand worden genomen in dit proces. Maar wat jouw lessen zo sterk maakt, dat zie ik nu, is dat je dit juist niet doet. Dat creativiteit ontwikkelen en durven belangrijker zijn….. Kloeke klodders… dappere klodderaars… een mooie alliteratie voor durf, lef en uit je comfortzone gaan!”
Afke

– Kan je aangeven wat je hebt geleerd de afgelopen lessen?
“Iets goed bekijken, kon ik al wel maar ik heb bij Dorien geleerd vervolgens gewoon te doen, ‘gewoon’ te schilderen/ te maken wat je ziet, zonder er te veel over na te denken hoe, wat & waarom, met voor mijzelf soms verbluffende resultaten. De momenten dat ik, als perfectionist 🙂 zijnde, dat te pakken had, voelde zo fijn!”
– Wat viel je op?
“Je weet een relaxte en ook uitdagende sfeer met de nodige humor te creëren waarbij iedereen zich prettig voelt om te doen wat je kan doen in de les.”
Elma