Schilderles

~ SCHILDERLESSEN ~

De Verdieping:

Zou je wel eens verder willen kijken wat er gebeurt wanneer je een hele dag door kan schilderen? En rustig door te dringen in een thema? Als je al enige schilder ervaring hebt opgedaan, dan is deze retraite De Verdieping iets voor jou.
De vier dagen hebben een overkoepelend thema: GOLVEN.
Per schilderdag bekijken we het thema vanuit een nieuw perspectief.

Dag 1: Kleur
Dag 2: Diepte
Dag 3: Beweging
Dag 4: Improvisatie

Wat anderen zeiden over schilderen bij Kloeke Klodders:

“Ruimte om jezelf te ontplooien en de uitdagingen die jij aandroeg of het nou mijzelf betrof met “out of the box” denken of met andere materialen te werken.” “Ja, ik vond het echt leuk om aan je schilderlessen mee te doen. Als techneut zit het erg diep in mijn genen vervlochten om doelgericht problemen op te lossen. Jij hebt mij, als beginnend schilder zover gekregen dat ik dat los kon laten en ben ik zowaar in staat geweest abstracte schilderijen te maken die nu met enige bescheiden trots aan de muur hangen op een prominente plaats in de woonkamer. “

“Ik heb geleerd  los te laten. Het avontuur aan te durven gaan, niet wetend wat de uitkomst zal zijn en dit was erg verrassend!”

“Ik zou zeggen ga het avontuur aan samen met Dorien! In een ontspannen sfeer in de lessen erachter komen  waar je kwaliteiten liggen maar vooral waar je plezier aan beleefd! Dorien geeft je alle ruimte en vrijheid om dit  te ontdekken! Super fijn!”

Laat je verrassen!

 • In verband met Corona worden deze data uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Je kunt je wél inschrijven, ik zal vervolgens in overleg met jullie nieuwe data prikken.
 • donderdag – 2 April
 • donderdag – 7 Mei
 • donderdag – 28 Mei
 • donderdag – 18 Juni
 • zaterdag – 4 April
 • zaterdag – 2 Mei
 • zaterdag – 30 Mei
 • zaterdag – 20 Juni

Donderdag of Zaterdag van 10:30 tot 16:30, incl. materialen behalve acrylverf. 

Ja, ik schrijf me in!

Koffie, thee en lekkers staan de hele dag klaar. Jij neemt een lunch mee, ik zorg voor een lekkere soep.

Investering: € 95 per dag, € 325 voor de hele serie. Voor meer informatie kun je mailen naar reserveren@kloeke-klodders.nl


Krachtig:

Schilderles; 12 lessen met 3 thema’s

De lessen zijn voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen. We werken  op papier met verschillende materialen en technieken zoals houtskool, Siberisch krijt, pen en inkt, krijt, ecoline aquarel en acrylverf.

De lessen worden in clusters van 12 lessen gegeven. Je bent vrij om te kiezen wat je tijdens de lessen wilt doen. Ik kan je leren verschillende materialen en technieken toe te passen, maar het gaat mij vooral om je te leren kijken en verbinden met je eigen werk: zodat er een nieuw authentiek werk kan ontstaan. Wellicht geïnspireerd op een bestaande afbeelding, maar ik zal je steeds weer aanmoedigen hierin je eigen pad en visie op los te laten.  

Je kunt jezelf ook richten op je favoriete materiaal. Als je zelf ideeën hebt die je wilt uitwerken, geef dat vooral aan, dan kan ik je daarin begeleiden. Werken met olieverf en fijn schilderen zitten niet in het lesprogramma. Schilderdoeken en acrylverf kun je zelf meenemen.

We werken in kleine groepen zodat maatwerk, individuele begeleiding en coaching om je creatieve doelen te bereiken de kern van de lessen wordt. 

Je kunt je steeds inschrijven voor series van 12 lessen. Een serie lessen start in september, januari en in april, tussentijds instromen is niet mogelijk. Voor ‘de luie schilder’ is er een om-de-week programma op donderdagochtend.

Koffie en thee is aanwezig.

Investering € 287,- per blok van 12 lessen.

Herfst 2019  week 37/38 :

 • maandagavond 16 september – 9 december 19.30- 22.00
 • woensdagochtend 18 september – 11 december 10.00 – 12.30
 • donderdagochtend 12 september – 27 februari (om de week) 10.00 – 12.30

Winter 2020: week 2

 • maandagavond 6 januari – 23 maart
 • dinsdagochtend 7 januari – 24 maart 
 • woensdag ochtend 8 januari – 25 maart
Registreer schilderles

KLOEK:

Ateliertijd

Een serie van 12 middagen om zelfstandig in het atelier te werken.

Geïnspireerd door de groepsles, kan je op de dinsdagmiddag autonoom verder werken. Werken in een ruimte waar meer mensen met eigen werk bezig zijn werkt vaak stimulerend. Je wordt vanzelf aangemoedigd door dat anderen ook bezig zijn, het sfeertje… het spoort je aan tot kloeke stappen.

De ateliertijd gekoppeld aan de schilderlessen.
– dinsdagmiddag 13.30 – 15.30
– start 1e week september.
Investering € 160,-
Koffie & thee is aanwezig.