In het spoor van … KANDINSKY

In verband met Corona wordt deze workshop uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Je kunt je wél inschrijven, ik zal vervolgens in overleg met jullie een nieuwe datum prikken.

Kandinsky (1866-1944) wordt de grondlegger van abstracte kunst genoemd. Volgens hem spreekt iedere kleur een eigen taal met een eigen expressie en zit in elke kleur een vorm en ziel.


“…Ik bevond me onverwacht voor een schilderij van een onbeschrijfelijk overweldigende schoonheid. Verbaasd bleef ik staan, gefascineerd door dit werk … Het schilderij had geen onderwerp, het stelde geen enkel herkenbaar object voor, het was uitsluitend samengesteld uit lichtende kleurvlekken …” verklaarde Kandinsky


Zaterdagmiddag 28 Maart gaan we in het spoor van deze kunstenaar zelf ervaren hoe het is om kleuren en vormen met elkaar te laten spelen en dansen. Ieder zijn op eigen manier, kleurkeuze en vormentaal. Dat kan niet verkeerd gaan!  
Doe mee!

We starten om 14.30 en werken tot 16.30. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en en staat er koffie & thee klaar.  Kosten zijn € 34,50 inclusief materiaal, doek, uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

Ja, ik schrijf me in!

Workshop Bob Ross

De schilderijen van Bob Ross kunnen beschouwd worden als “fastfoodschilderijen”. In de kortste keren uur had hij het schildersdoek gevuld met taferelen uit de natuur, zoals een bergpartij, diverse watervallen, een donker woud of een groene weide met een half vervallen schuurtje. Daarnaast meende Bob Ross dat het onmogelijk was om fouten bij het schilderen te maken; dat waren “just happy little accidents” (“slechts prettige ongelukjes”).

Hij zat boordevol vriendelijke, aforistische uitspraken. Zo duidde hij een boompje dat hij zojuist had geschilderd bij voorkeur aan als een “happy little tree” (een “vrolijk boompje”). Het boompje was echter pas écht vrolijk als Ross er nog een boompje naast schilderde, immers: “even a tree should have a friend” (“zelfs een boom heeft een vriend nodig”). Ook wolkjes hadden volgens Ross vrienden nodig.

Zaterdagmiddag 25 April gaan we in het spoor van deze bijzondere kunstenaar zelf aan de slag met het schilderen van een geweldig landschap met verschillende bomen met bergen op de achtergrond, een waterpartij en mooie zachte en buitengewoon vrolijke wolkjes in de verte…

Hoe mooi is dat!

Ja, ik schrijf me in!

We starten om 14.30 en werken tot 16.30. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en en staat er koffie & thee klaar.  
Kosten zijn € 34,50 inclusief materiaal, doek, uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

Workshop Kordaat

Kunstenaar in één dag. Een middagje heerlijk kliederen en klodderen!

We schilderen met elkaar een schilderij uit de gezellige serie van de Dikke Dames. Iedereen op zijn eigen manier. In een relaxte sfeer met lekkere muziek, begeleid ik je stap-voor-stap door het schilderij. Hiervoor heb je absoluut geen teken- of schilderervaring nodig. Aan het einde van de workshop zul je verbaasd staan van het mooie resultaat!

Ik regel alles wat je nodig hebt om te schilderen.

Kom gezellig, lekker schilderen in een ongedwongen sfeer!

Workshop Dikke Dames, Maffe Mormels of Schitterende Schepsels.

– op een zaterdagmiddag 15.00-17.00   (minimaal 5 aanmeldingen)         

€ 34,50 per deelnemer – incl. koffie thee en andere heerlijkheden.

Ja, ik schrijf me in!

KRAS: een schilderworkshop op UW locatie!

Schilderworkshop op maat.

Een Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendinnendag of een Vrijgezellenfeestje?

Leer elkaar op eens een andere manier leren kennen. Met je eigen groep vrienden, collega’s of familie samen aan de slag op een hele andere manier. We schilderen met elkaar een schilderij uit de serie van de gezellige Dikke Dames. Iedereen op zijn eigen manier. Ik regel alles wat je nodig hebt om te schilderen. In een relaxte sfeer met lekkere muziek, begeleid ik je stap-voor-stap door het schilderij. Hiervoor heb je geen teken- of schilderervaring nodig.

Dus kom lekker schilderen in een ongedwongen sfeer! Aan het einde van de workshop zul je verbaasd staan van je meesterwerk!

De workshop kan op eigen locatie of bij mij in het atelier in Terherne.

vraag OFFERTE aan