In het spoor van … KANDINSKY

Kandinsky (1866-1944) wordt de grondlegger van abstracte kunst genoemd. Volgens hem spreekt iedere kleur een eigen taal met een eigen expressie en zit in elke kleur een vorm en ziel.


“…Ik bevond me onverwacht voor een schilderij van een onbeschrijfelijk overweldigende schoonheid. Verbaasd bleef ik staan, gefascineerd door dit werk … Het schilderij had geen onderwerp, het stelde geen enkel herkenbaar object voor, het was uitsluitend samengesteld uit lichtende kleurvlekken …” verklaarde Kandinsky

Zaterdagmiddag 18 februari 2023 gaan we in het spoor van deze kunstenaar zelf ervaren hoe het is om kleuren en vormen met elkaar te laten spelen en dansen. Ieder zijn op eigen manier, kleurkeuze en vormentaal. Dat kan niet verkeerd gaan!  
Doe mee!

We starten om 14.30 en werken tot 17.00. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en en staat er koffie & thee klaar.  Kosten zijn € 45,- inclusief materiaal, uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

Ja, ik schrijf me in!

Dikke Dames of Dieren schilderen

Kunstenaar in één dag. Een middagje heerlijk kliederen en klodderen!

We schilderen met elkaar een schilderij uit de gezellige serie van de Dikke Dames. Iedereen op zijn eigen manier. In een relaxte sfeer met lekkere muziek, begeleid ik je stap-voor-stap door het schilderij. Hiervoor heb je absoluut geen teken- of schilderervaring nodig. Aan het einde van de workshop zul je verbaasd staan van het mooie resultaat!

Ik regel alles wat je nodig hebt om te schilderen.

Kom gezellig, lekker schilderen in een ongedwongen sfeer!

Workshop Dikke Dames, Maffe Mormels of Schitterende Schepsels.

DATUM OP AANVRAAG : Verleid minimaal 3 vrienden/vriendinnen van je en we maken er een feestje van!

We starten om 15.00 en werken tot 17.00. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en en staat er koffie & thee klaar.  Kosten zijn € 42,50 pp inclusief materiaal, doek, uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

VRAAG OFFERTE AAN

In het spoor van … MIRÓ (vol)

Joan Miró (1893-1983) was een Spaanse kunstschilder, beeldhouwer, graficus en keramist afkomstig uit Catalonië. Hij ontwikkelde de biomorfische schilderkunst. Een stijl gebaseerd op levende organische vormen uit de natuur (in tegenstelling tot geometrische vormen).

De vormen die Miró op het doek zette lijken misschien abstract, maar hebben vrijwel altijd een herkenbaar element dat verwijst naar de werkelijkheid. Miró bracht deze vormen bij elkaar in een nieuwe context, als woorden in een gedicht. 

Fantasie en spel zijn belangrijke elementen in het werk van Miró. Op zaterdag 11 Maart gaan we dit inzetten door vrij te bewegen over het doek. Schilderen we met onze handen en ontstaat er spontaan een compositie die we uitwerken. Extra interessant is dat we met parelmoerverf werken voor een zacht, én sprankelend effect.

Schep je eigen werkelijkheid en laat iets ontstaan wat je niet van tevoren had kunnen bedenken. Leer maar hinkelen, omvallen en weer opstaan. Ga in het avontuur, het maakt het leuk en spannend en je zult er veel plezier aan beleven!

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Gezamenlijk eten we een lunch die je zelf meebrengt. Kosten € 110,- incl. de bijzondere verf, 80 x 60 doek, uitleg relaxte sfeer koffie thee en lekkers.

Aanvullend kun je je op 12 Maart voor de Atelier-dag inschrijven om dit werk helemaal af te maken. € 55,- wanneer je hebt meegegaan aan een van de workshops.

Ja, ik schrijf me in!

Atelierdagen 12 Maart – 16 April – 28 Mei – 18 Juni 2023

Heerlijk een hele dag door werken aan-een-stuk! Of het werk wat je de vorige dag op een workshop hebt gemaakt te vervolmaken, kan ook natuurlijk. De hele dag kun je gebruik maken van het atelier, de kennis van Dorien, de inspiratie van andere kunstenaars die in het atelier werken… Kortom: Een echte inspiratie dag.

Op 12 Maart, 16 April, 28 Mei en 18 Juni ben je Welkom!

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Gezamenlijk eten we een lunch die je zelf meebrengt.

Kosten € 55,- wanneer je een dag-workshop hebt gevolgd, € 75,- als je de dag los van het aanbod benut.

Ja, ik schrijf me in!

Van Vorm naar Abstract

Hoe krijg je het voor elkaar om een sterk autonoom werk te creëren, wat kant nog wal raakt, en tóch heel fijn is om naar te kijken? Waar iedereen zijn eigen verhaal aan kan verbinden? En een gevoel weergeeft, zonder, of zelfs voorbíj́ woorden?

Vanuit de figuratieve werkelijkheid gaan we stap voor stap naar een wereld die uiteindelijk geheel de jouwe is. Door te doen ga je ontdekken hoe jij je eigen fantasie kan uitbreiden en laten zwerven over het doek totdat je voelt dat het klopt. Lekker vaag he!? En toch, ik verzeker je dat je aan het eind van de dag je als een trotse Sherlock Holmes naar je nieuwe vondst zult kijken.

Durf je het aan? Zaterdag 15 April 2023

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Gezamenlijk eten we een lunch die je zelf meebrengt.

Kosten € 95,- incl. uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

Aanvullend kun je op 16 April voor de Atelier-dag je inschrijven om dit werk helemaal af te maken. € 55,- wanneer je hebt meegegaan aan een van de workshops.

Ja, ik schrijf me in!

Met verf naar Stof (vol)

Een wapperende vlag, wat handdoeken aan een lijn, een prachtige regenjas of een onbevlekt tafelkleed… Hoe komt het tot leven?? Stap voor stap gaan we aan de slag met diverse materialen hoe een stofuitdrukking goed uit de verf te laten komen. De workshop is op 6 mei van 10.00 – 16.00 Kosten € 95,- incl. materiaal.

Doe je mee? Zaterdag 6 Mei 2023

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Gezamenlijk eten we een lunch die je zelf meebrengt.

Kosten € 95,- incl. uitleg, relaxte sfeer, koffie, thee en lekkers.

Aansluitend kun je op 7 Mei voor de Atelier-dag je inschrijven om dit werk helemaal af te maken. € 55,- wanneer je hebt meegegaan aan een van de workshops.

Ja, ik schrijf me in!

In the Face (portret tekenen / schilderen)

Wat is een PORTRET? Naar mijn idee eigenlijk is eigenlijk alles een zelfportret… De hand en hart van de kunstenaar zal altijd zichtbaar blijven in zijn/haar werk, dus zal alles wat de kunstenaar maakt een interpretatie zijn van hem/haar zelf.

De gelijkenis niet het belangrijkste criterium is, want dan zou je net zo goed een foto kunnen nemen. Een portret is jouw verslag van wat je ziet. Maar als je nu toch het een beetje herkenbaar wil laten zijn, kom dan zaterdag 27 Mei naar de deze dagworkshop.

Stap voor stap oefenen we de basis.

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Kosten € 95,- incl. materiaal.

Aanvullend kun je je op 28 Mei voor de Atelier-dag inschrijven om dit werk helemaal af te maken. Kosten € 55,- wanneer je hebt meegegaan aan een van de workshops.

Ja, ik schrijf me in!

In het spoor van …. de Kornuiten van Kandinsky

Hoe kom je los van een doel? Hoe sta je je zelf toe hoe maak je de weg vrij voor iets nieuws, iets wat je niet vooraf had bedacht. Wat gebeurt er wanneer je je kwast het werk laat doen en jij ‘slechts’ volgt? Hoe ga je aan de slag als je meer van het proces wilt leren genieten? 

Op zaterdag 17 Juni gaan we hiermee aan de slag

We starten om 10.00 en werken tot 16.00 door. Een kwartiertje ervoor is de deur al open en staat koffie & thee klaar. Kosten € 95,- incl. materiaal.

Aanvullend kun je je op 18 Juni voor de Atelier-dag inschrijven om dit werk helemaal af te maken. Kosten € 55,- wanneer je hebt meegegaan aan een van de workshops.

Ja, ik schrijf me in!

KRAS: een schilderworkshop op UW locatie!

Schilderworkshop op maat.

Een Bedrijfsuitje, Familiedag, Vriendinnendag of een Vrijgezellenfeestje?

Leer elkaar op eens een andere manier leren kennen. Met je eigen groep vrienden, collega’s of familie samen aan de slag op een hele andere manier. We schilderen met elkaar een schilderij uit de serie van de gezellige Dikke Dames. Iedereen op zijn eigen manier. Ik regel alles wat je nodig hebt om te schilderen. In een relaxte sfeer met lekkere muziek, begeleid ik je stap-voor-stap door het schilderij. Hiervoor heb je geen teken- of schilderervaring nodig.

Dus kom lekker schilderen in een ongedwongen sfeer! Aan het einde van de workshop zul je verbaasd staan van je meesterwerk!

De workshop kan op eigen locatie of bij mij in het atelier in Terherne.

vraag OFFERTE aan